torsdag den 11. april 2013

Italiensk marengs




Når det skal være nemt, godt og ikke for fedt og tungt, så pynter vi gerne vores cupcakes med italiensk marengs. Og det er virkeligt nemt og kræver ikke ret meget af din opmærksomhed, bare god tid og en god stærk køkkenmaskine med en metalskål.

Du skal bruge:

330 gram sukker

1 dl. vand
150 ml. æggehvide

I en lille gryde hælder du 300 gram sukker og 1 dl. vand. Sæt den til at koge og rør ikke rundt, det er ikke nødvendigt. Lad sukkerlagen koge til det er 115 grader varmt.







Den sidste smule sukker piskes med æggehviderne.






Når sukkerlagen er blevet 115 grader hældes den i en tynd ståle ned i de piskede æggehvider mens der piskes. Hæld ude i siden, så det ikke sprøjter for meget.






Nu skal der piskes til skålen er afkølet. Det tager tid, der går nok omkring 15 minutter før skålen er afkølet og marengsen danner fine toppe.





Hvis du vil tilsætte smag eller farve, eller begge dele, så skal du gøre det nu. Jeg tilsætter gerne en spsk. vaniljesukker.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print venligt